Burn-out Preventie

Voorkom een Burn-out door te werken aan je leefstijl

                     Burn-out preventie

Wil jij graag de balans hervinden?
Wil je graag je energie terug en je weer fit voelen?
Heb je het gevoel dat er iets moet veranderen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen?

Voorkomen van burn-out is beter dan genezen

Als Leefstijlcoach kan ik je helpen om een burn-out te voorkomen. Mocht je twijfelen of je burn-out achtige klachten hebt, dan kan ik je ook helpen om dat te onderzoeken. 

Inzicht

Wanneer je burn-out achtige klachten hebt, kan het soms lastig zijn om het overzicht te bewaken. Samen brengen we in kaart waar de burn-out klachten vandaan komen. Het is mogelijk dat dit door meerdere factoren wordt veroorzaakt; werk, privé, onverwerkte emoties. Het is vaak een combinatie.

Leefstijlcoaching

Doormiddel van een intake en gezondheidsanalyse kijken we samen waar de mogelijkheden zitten voor Leefstijlcoaching. Goed voor jezelf zorgen staat hier voorop! Leefstijlcoaching biedt vervolgens handvatten om weer overzicht te creeren en stapjes te zetten naar een Lekker leven.

Bewegen, Voeding, Ontspanning, Slaap & Zingeving

Beweging, gezonde voeding, een goede nachtrust en een zinvol leven geven je meer energie door de dag heen en op de lange termijn. Samen zal ik met je nagaan waar hier winst te behalen valt en hoe je het kunt aanpakken om nieuwe gewoontes in je leefstijl te integreren.

Kleine stapjes

Bij Leefstijlcoaching wordt gekeken naar wat er wel mogelijk is. Zeker bij Burn-out klachten is het van belang dat we kijken waar je belasting ligt en wat je aan kan. Ieder traject wordt om die reden op maat vormgegeven. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn, hierbij gaan we uit van Positieve Gezondheid.

Hoe weet ik of leefstijlcoaching voor mij werkt?

Het is belangrijk dat jij er klaar voor bent om iets te veranderen. We kunnen er samen achter komen wat dat is. Als je in staat en gemotiveerd bent om dit te onderzoeken en eraan te werken, dan komt het zeker goed!

Je ervaart (af en toe) burn-out achtige klachten
Je ervaart enkele keren per maand burn-out klachten zoals: vermoeidheid, niet goed kunnen slapen, prikkelbaar, niet tegen drukte kunnen, emotioneel labiel, piekeren, gejaagd voelen, slechte concentratie, vergeetachtigheid. Daarnaast kun je last hebben van controleverlies en kun je niet zo goed omgaan met stress, je ervaart een matige beperking in het dagelijks functioneren, beroepsmatig of sociaal en al het genoemde komt niet door een psychische stoornis.
Je heb het gevoel dat je vastloopt in je werk of je leven
Je hebt sterk het gevoel dat je iets anders wilt of moet doen, maar je weet niet wat of waar te beginnen. We kijken samen naar diverse dimensies van Positieve Gezondheid. Zo zien we waar je aan kunt werken en welke aanpak het beste bij jou past om zo weer in balans te komen.
Je bent gemotiveerd om aan jezelf te werken

Motivatie om aan jezelf te werken is een eerste stap. Door alleen al op deze website te kijken ben je bezig met jezelf te verdiepen. Je zoekt naar mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en je beter te voelen. Je bent al Lekker bezig!

Heb je nog vragen?

2 + 1 =