Vrijdag 30 augustus start er weer een groep. Ben jij eerder klaar om te starten, kijk dan hier

Heb je overgewicht of ernstig overgewicht (obesitas)?

Dan kun je je gezondheid verbeteren door te werken aan een gezonde leefstijl met het CooL- Plus Bewegen programma (GLI)

 

Locaties: Eindhoven en Waalre

 

Wat is CooL plus bewegen (GLI)?

Flyer 

CooL (GLI) staat voor Coaching op Leefstijl en is een 2-jarig programma waarin aandacht wordt besteed aan voeding, beweging, slaap, in- en ontspanning, zingeving en het veranderen van gedrag.

Het totale CooL- Plus bewegen programma bestaat uit 8 individuele gesprekken en 16 groepsbijeenkomsten en vindt plaats in Eindhoven. Het beweegprogramma wordt aangeboden door de Eindhoven Sport en wordt gestart gedurende het CooL – programma op een locatie naar keuze.  Buurt in Beweging | Eindhoven Sport

De kosten voor deelname van CooL worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering, zonder eigen risico. Voor de kosten van het beweegprogramma zie bovenstaande. 

Doel
CooL richt zich op het stapsgewijs verbeteren van de leefstijl met als doel gewichtsverlies, het verbeteren van de lichamelijke fitheid, het behalen van gezondheidswinst en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Ook komen elementen van werk en studie aan bod.

Doelgroep 

 • Volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) met daarbij een verhoogd risico op diabetes, hart en vaatziekten, artrose of slaapapneu.
  Een grote buikomvang: vrouwen > 88cm, mannen > 102cm
 • Volwassenen met obesitas (BMI ≥ 30) ongeacht buikomvang, ongeacht co-morbiditeit
 • Voldoende gemotiveerd ter beoordeling van verwijzer en leefstijlcoach
 • Uit omgeving Eindhoven en Waalre

Als je voldoet aan de voorwaarden en je wilt graag deelnemen aan bovenstaand programma, is het mogelijk om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Andere mogelijkheden vind je hier. 

CooL behoort tot de GLI (Gecombineerde Leefstijlinterventies), dit zijn goedgekeurde interventies die vallen onder het Preventieakkoord. Loketgezondleven

 

 

 • Start vrijdagochtend 30 augustus, 9.00 of 11.00 te Wijkcentrum de Werf Eindhoven
 • Data basisprogramma op vrijdagochtend 9.00 of 11.00: 30 augustus, 13 september, 11 oktober, 15 november, 13 december, 17 januari, 14 februari, 14 maart
 • Voor ander groepen in de regio klik hier
 • Coaching op individuele basis is mogelijk: dit wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Informeer eventueel naar mogelijkheden bij je werkgever. 

Flyer 

Bij de deelname aan CooL Plus bewegen stel je samen met de Leefstijlcoach persoonlijke doelen. Hier ga je in je eigen tempo en op je eigen manier mee aan de slag gedurende de looptijd van het programma. Je hebt zelf de regie.

Plus je gaat in de eerste 14 weken begeleid aan de start met bewegen.

De vragen die aan bod komen tijdens het programma:

 • Wat is gezond en hoe werkt dit voor mij?
 • Hoe maak ik gezonde keuzes en hoe zorg ik dat ik dit blijf doen?
 • Wat wil ik daarmee bereiken?

Basisprogramma – groepssessies. Duur 8 maanden en aansluitend het onderhoudsprogramma – verdieping en aanleren nieuwe vaardigheden. Duur 16 maanden. In totaal 24 maanden.