Lekker Leefstijlcoaching

Het Leefstijlloket

“Eind 2021 ben ik in samenwerking met Catharina Vitaal gestart met Het Leefstijlloket. Medewerkers kunnen hier terecht met hun vragen over leefstijl en het gesprek aan gaan op basis van Positieve Gezondheid en de BRAVO gedragingen (Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning).
Inmiddels hebben honderden medewerkers hun weg weten te vinden naar Het Leefstijlloket. Het bevorderen van eigen regie op het gebied van Leefstijl in kleine stapjes, maar ook inzicht bieden en voorlichting geven over het vitaliteitsaanbod/ het leefstijlaanbod behoort tot de kerntaken. Dit gebeurt in het ziekenhuis met het aanbod van Catharina Vitaal maar ook daarbuiten in het sport- en sociale domein in Eindhoven e.o.
Naast de coaching is het een taak is om de weg naar diverse mogelijkheden om leefstijl te verbeteren bekend en toegankelijk te maken en eventuele drempels en bezwaren serieus te nemen en te bespreken. Persoonlijke aandacht en maatwerk staan hierbij voorop en we blijven in ontwikkeling. We hebben het hier over de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers, Leefstijlcoaching kent een integrale/holistische aanpak.

” We werken vanuit het Catharina Ziekenhuis graag samen met Laura om de vitaliteit van onze medewerkers te bevorderen. Laura is niet alleen kundig in haar vakgebied, ze is ook nog eens een hele prettige persoonlijkheid waarbij je je meteen op je gemak voelt. “

Simone Mutsaers

– Catharina Ziekenhuis Eindhoven

 

Naast het Catharina ziekenhuis werk ik ook  voor Stroomz als Leefstijlcoach, dit is de zorggroep in de omgeving van Eindhoven. Ook de medewerkers van Stroomz kunnen hierbij gebruik maken van de expertise van het Leefstijlloket aangezien deze naast coaching dus de regionale kennis mbt. tot het Leefstijl bevorderende aanbod betreft.

 

Overige projecten